Kinematografia europejska: odkrywając perły kina niezależnego.
Głównymi czynnikami smaku w winogronie są cukry, kwasy i polifenole. Te trzy relacje dają winu trzy z pięciu bazowych smaków: słodki, kwaśny i gorzki. W każdym bądź razie, istnieje duża ilość substancji w winogronach, jakie zapewniają smak. Substancje te są obecne w drobnych ilościach (mierzonych w pewnych momentach w milionowych cząstkach). Wszelkie te substancje dają winogronom charakterystyczny smak, formułowany, jako smak fundamentalny. Smak podstawowy charakteryzuje każdą odmianę winorośli. Większość składników smakowych odnajdują się położone w wewnętrznej części skórki grona. Wobec tego ważne jest, aby tłoczenie absorbowało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia fundamentalnego smaku każdemu winu – wina. Należy rozróżnić pomiędzy aromatem a bukietem. Aromat jest charakterystycznym zapachem wywodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, w trakcie kiedy bukiet jest specyficznym zapachem sposobu przetwarzania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego grona mają ten sam aromat, ale odmienny bukiet.
1. Przejdź dalej
2. Kontynuuj
3. Zobacz teraz
4. Kliknij
Festiwale filmowe: od Cannes po lokalne inicjatywy.